Křehoučké vínové cukroví


Výborné vánoční cukroví z bílého vína je v naší rodině velmi oblíbené. Vyzkoušejte tento recept, vinné těsto je bez cukru.

Suroviny

  • 250g hl. mouky
  • 250g másla
  • 1 žloutek
  • 5 lžic bílého vína
  • 100 g moučkového cukru
  • vanilkový cukr dle potřeby

Nejlepší vínové cukroví – postup přípravy

Těsto zpracujeme a protože je jemnější, dáme ho alespoň na hodinu do lednice. Poté jej na pomoučeném vále nebo podložce rozválíme a vykrajujeme menší tvary. Pečeme při 170-180C asi 10 minut. Viné těsto nabyde a cukroví bude „nafouklé“. Opět ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru s přídavkem vanilkového.

Křehoučké vínové cukroví
Křehoučké vínové cukroví

Další recepty na vánoční cukroví:

Napsat komentář