Rajská polévka s těstovinovou rýží


Polévka je základ oběda a tato je delikatesní. Navíc když jí uděláte dost, můžete si ji dát k večeři a klidně i druhý den k obědu. Děti ji milují.

Suroviny

  • passata rajská
  • 2 lžíce másla a hladké mouky
  • 1ks nové koření
  • 4x pepř
  • 4x hřebíček
  • sůl
  • cukr
  • voda
  • těstovinová rýže (tarhoňa)

Postup přípravy

Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme hl. mouku a koření. Jíšku chvíli osmahneme. Přidáme passatu a zředíme vodou. Osolíme a přidáme trochu cukru. Povaříme cca 20 minut. Polévku přecedíme kvůli koření a poté už jen dochutíme cukrem, trochou smetany klasické nebo zakysané dle vlastní chuti.

Do polévky obvykle přidáváme těstovinovou rýži / tarhoňu, kterou uvaříme dle návodu.

Rajská polévka s těstovinovou rýží
Rajská polévka s těstovinovou rýží

Doporučujeme:

Napsat komentář