Lilek zapečený s rajčaty a sýrem


Lilek zapečený s rajčaty a sýrem je jednoduchý a chutný pokrm, který spojuje jemnou chuť lilku s kyselostí rajčat a lahodností sýra.

Doba přípravy je 50 minut

Počet porcí 2

Suroviny

  • 1 ks lilku
  • 2 ks větších rajčat
  • 50 g strouhané goudy
  • 50 g mozzarelly
  • Sůl podle potřeby
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • ½ lžičky sušeného rozmarýnu
  • Olivový olej podle potřeby

Postup přípravy 

  • Lilek omyjeme, nakrájíme na půl centimetru silné kolečka a poklademe na plech vyložený pečícím papírem
  • Osolíme a necháme 20 minut vypotit.
  • Poté otřeme papírovou utěrkou.
  • Omytá rajčata nakrájíme na kolečka a poklademe na lilek.
  • Posypeme rozmarýnem (oreganem, bazalkou), sušeným česnekem.
  • Posypeme strouhaným sýrem, přidáme plátky mozzarelly, pokapeme olivovým olejem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů.
  • Pečeme 20-30 minut.
  • Po upečení můžeme podávat s čerstvou rukolou.
Lilek zapečený s rajčaty a sýrem
Lilek zapečený s rajčaty a sýrem