Smažené kuřecí řízky s bramborovou kaší


Smažený kuřecí řízek je jedno z nejoblíbenějších českých jídel. Děti jej milují s kaší, ale je výborný i s bramborem.

Suroviny

  • kuřecí prsa
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • 2 vejce na obalení
  • sůl
  • brambory
  • máslo
  • mléko

Postup přípravy

Kuřecí prsa nakrájíme na plátky (pokud budou větší, použijeme paličku na maso). Osolíme z obou stran a obalíme v trojobalu (mouka, rozmíchaná vajíčka a nakonec strouhanka). Na pánvičce rozehřejeme olej (sádlo) a smažíme.

Jak dlouho smažit kuřecí řízek

Vždy záleží na velikosti řízku, čím je větší, tím déle trvá, než bude mít nazlátlou barvu a tím vám bude jasné, že je třeba jej otočit. Čím jsou menší, tím víc jsou křupavé.

TIP: Křupavé česnekové kuřecí prsa

Obvykle se ale jedna strana vždy smaží cca 5 minut. Jelikož se vám na pánev ale vejdou třeba 2-3 řízky, když jsou menší, tak klidně i víc, celé smažení  pro 4 člennou rodinu vám tedy zabere přibližně 30 minut.

Bramborová kaše

Uvaříme brambory, slijeme vodu, přidáme máslo (asi lžíci) a poté vlažné mléko. Někdy přidám smetanu, kaše je jemnější. Brambory ručně rozmačkáme.

Smažené kuřecí řízky s bramborovou kaší
Smažené kuřecí řízky s bramborovou kaší

Tip: