Krkovička na česneku s bramborovou kaší


Šťavnatý vepřový plátek masa v omáčce zdobený pečeným česnekem. Kdo má rád česnek, tomu doporučuji vyzkoušet tento luxusní recept. Jako nejlepší příloha se hodí různě upravené brambory, rýže, knedlík a sterilovaná zelenina.

2 porce

Doba přípravy 1 hodina

Suroviny 

  • 2 plátky vepřové krkovičky
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 8 stroužků česneku
  • Olej podle potřeby na opečení česneku
  • 2 porce bramborové kaše

Postup přípravy

  • Plátky krkovičky si opláchneme, nařízneme po stranách.
  • Naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a na každý plátek prolisujeme dva česneky a dobře rozetřeme.
  • V pánvi si rozehřejeme sádlo a maso z obou stran zprudka opečeme.
  • Maso vytáhneme.
  • Do výpeku vsypeme na kostky nakrájenou cibuli.
  • Opékáme do hněda, poté zaprášíme moukou ještě chvíli opečeme a vlijeme vodu.
  • Omáčku přivedeme k varu.
  • Chvíli provaříme a pře síto přecedíme do druhého hrnce nebo hlubší pánve.
  • Opečené maso vložíme do omáčky a pod poklicí dusíme do změknutí.
  • V další pánvi si rozehřejeme trochu oleje a opečeme na něm česnek nakrájený na plátky.
  • Je potřeba česnek hlídat, abychom to nepřehnali, mohl by zhořknout.
  • Maso podáváme s bramborovou kaší, přelijeme omáčkou, ozdobíme opečeným česnek a můžeme doplnit o salát z červené řepy.

TIP: Krkovice na medu a hořčici s pečenými brambory

Krkovička na česneku s bramborovou kaší
Krkovička na česneku s bramborovou kaší

Související recepty: