Tento svěží a výživný salát spojuje jemnou chuť květáku s lahodnými křepelčími vejci a lehkým dresinkem. Je skvělou alternativou k bramborovému salátu – lehčí, křupavější a plný vitamínů. Hodí se jako příloha k hlavnímu chodu, ale i jako samostatné jídlo, když máte chuť na něco zdravého a sytého zároveň.
Doba přípravy je 20 minut
Počet porcí 4
Suroviny
- 1 menší květák
- 2 kusy jarní cibulky
- 100 g sterilovaných okurek
- 3 lžíce majonézy
- 12 ks vařených křepelčích vajíček
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- šťáva z půlky citrónu
- čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu
Postup přípravy
- Květák omyjeme a rozebereme na malé růžičky.
- Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu.
- Vaříme zhruba 3 minuty a poté scedíme a vložíme do studené vody, aby si zachoval barvu a křupavost.
- Studený květák vložíme do misky, přidáme nakrájenou jarní cibulku.
- Okurky nakrájíme na drobné kousky a vložíme do misky ke květáku.
- Křepelčí vajíčka oloupeme, nasekáme na drobně a vložíme do misky.
- Přidáme hořčici, majonézu, sůl, pepř, citrónovou šťávu a vše promícháme.
- Salát necháme vychladit a můžeme podávat s čerstvým pečivem.
