Květákový salát s křepelčími vejci


Tento svěží a výživný salát spojuje jemnou chuť květáku s lahodnými křepelčími vejci a lehkým dresinkem. Je skvělou alternativou k bramborovému salátu – lehčí, křupavější a plný vitamínů. Hodí se jako příloha k hlavnímu chodu, ale i jako samostatné jídlo, když máte chuť na něco zdravého a sytého zároveň.

Doba přípravy je 20 minut

Počet porcí 4

Suroviny 

  • 1 menší květák
  • 2 kusy jarní cibulky
  • 100 g sterilovaných okurek
  • 3 lžíce majonézy
  • 12 ks vařených křepelčích vajíček
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • šťáva z půlky citrónu
  • čerstvá nasekaná petrželka na ozdobu

Postup přípravy 

  • Květák omyjeme a rozebereme na malé růžičky.
  • Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu.
  • Vaříme zhruba 3 minuty a poté scedíme a vložíme do studené vody, aby si zachoval barvu a křupavost.
  • Studený květák vložíme do misky, přidáme nakrájenou jarní cibulku.
  • Okurky nakrájíme na drobné kousky a vložíme do misky ke květáku.
  • Křepelčí vajíčka oloupeme, nasekáme na drobně a vložíme do misky.
  • Přidáme hořčici, majonézu, sůl, pepř, citrónovou šťávu a vše promícháme.
  • Salát necháme vychladit a můžeme podávat s čerstvým pečivem.
Květákový salát s křepelčími vejci
Květákový salát s křepelčími vejci