Pečené kuřecí stehna s medem, zázvorem a kořenovou zeleninou


Toto pečené kuřecí stehno je skvělým spojením sladké chuti medu, pikantního zázvoru a přirozené sladkosti kořenové zeleniny. Marináda dodává masu výraznou chuť a zajišťuje křehkost i šťavnatost. Jde o jednoduchý, ale působivý pokrm, který využívá sezónní suroviny a domácí maso. Výborně se hodí k rodinnému obědu i slavnostnější příležitosti, a navíc krásně provoní celou kuchyni.

Počet porcí 2

Doba přípravy je 90 minut

Suroviny

  • 2 kuřecí stehna
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • ½ lžíce citrónové šťávy
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • ½ celeru

Postup přípravy

  • Připravíme marinádu smícháním oleje, medu, zázvoru, citrónové šťávy, soli a pepře.
  • Omytá a osušená stehna potřeme marinádou a necháme marinovat co nejdéle.
  • Na plech nakrájíme všechnu kořenovou zeleninu, navrch dáme stehna a zbytek marinády.
  • Vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů zhruba 45 minut.
  • Po upečení můžeme podávat s bramborem, pečivem nebo jíme jen se zeleninou.
Pečené kuřecí stehna s medem, zázvorem a kořenovou zeleninou
Pečené kuřecí stehna s medem, zázvorem a kořenovou zeleninou