Toto pečené kuřecí stehno je skvělým spojením sladké chuti medu, pikantního zázvoru a přirozené sladkosti kořenové zeleniny. Marináda dodává masu výraznou chuť a zajišťuje křehkost i šťavnatost. Jde o jednoduchý, ale působivý pokrm, který využívá sezónní suroviny a domácí maso. Výborně se hodí k rodinnému obědu i slavnostnější příležitosti, a navíc krásně provoní celou kuchyni.
Počet porcí 2
Doba přípravy je 90 minut
Suroviny
- 2 kuřecí stehna
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce rostlinného oleje
- ½ lžíce citrónové šťávy
- Sůl podle potřeby
- Pepř podle potřeby
- 1 mrkev
- 1 petržel
- ½ celeru
Postup přípravy
- Připravíme marinádu smícháním oleje, medu, zázvoru, citrónové šťávy, soli a pepře.
- Omytá a osušená stehna potřeme marinádou a necháme marinovat co nejdéle.
- Na plech nakrájíme všechnu kořenovou zeleninu, navrch dáme stehna a zbytek marinády.
- Vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů zhruba 45 minut.
- Po upečení můžeme podávat s bramborem, pečivem nebo jíme jen se zeleninou.
