Indická Tikka Masala


Tikka Masala je jedno z nejznámějších indických jídel, které se vyznačuje jemně pikantní, krémovou omáčkou s bohatou chutí koření. Maso se nejprve naloží do jogurtové marinády, což mu dodá křehkost a výraznou chuť. Skvěle se hodí k rýži nebo domácím plackám naan.

Doba přípravy je 30 minut

Počet porcí 4

Suroviny 

Marináda

  • 500 g kuřecího masa
  • 150 g bílého jogurtu
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička garam masaly
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce citronové šťávy

Omáčka

  • 1 cibule (najemno nakrájená)
  • 2 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 lžička nastrouhaného zázvoru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička garam masaly
  • 1 lžička mleté papriky
  • 400 g drcených rajčat (konzerva)
  • 200 ml kokosového mléka
  • 1 oleje
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti

Postup přípravy

  • Maso opláchneme, nakrájíme na kousky a vložíme do misky.
  • Přidáme všechny suroviny na marinádu, promícháme a necháme chvíli odležet.
  • Poté maso opečeme na oleji na pánvi a dáme stranou.
  • V hlubší pánvi si rozehřejeme olej a opečeme cibuli, česnek a zázvor.
  • Přidáme koření a chvíli restujeme.
  • Přidáme rajčata, osolíme, opepříme a provařujeme na mírném ohni zhruba 10 minut.
  • Přilijeme kokosové mléko a pokračujeme v mírném varu, dokud nebudeme mít požadovanou hustotu.
  • Hotové maso vložíme do omáčky.
  • Prohřejeme a můžeme podávat s rýží nebo chlebem naan.
Indická Tikka Masala
Indická Tikka Masala

Podobné recepty