Pizza z toustového chleba


Tato pizza z toustového chleba je ideální varianta jako rychlý oběd nebo večeře.

Doba přípravy: 15 minut

Suroviny

  • Toustový chleba (pokud chcete zdravější variantu, sáhněte po tmavém, není ale dobré brát celozrný)
  • Rajský protlak
  • Šunka
  • Cibule
  • To, co máte rádi na pizze (olivy, kukuřici, houby, ananas, …)
  • Sýr (ideální je bloček eidamu)
  • Oregano
  • Koření na pizzu

Postup přípravy

Nejprve si dejte předehřát troubu na 200 °C. Uvidíte, že příprava je velmi rychlá. Poté si na plech rozprostřete pečící papír a celý plech vyskládejte pokud možno co nejtěsněji plátky toustového chleba. Většinou na standartní formát budete muset některé plátky chleba rozpůlit tak, abyste pokryli celou plochu.

Následně rozprostřete protlak na vzniklý podklad. Pokud máte zahuštěný v malé plechovce, je dobré jej nejprve v hrnečku naředit vodou, aby se dobře roztíral. Mnohem lepší je protlak nezahuštěný, který většinou pořídíte v litrové sklenici. Bohatě Vám na jeden plech postačí polovina. Případně lze použít i kečup, nebo například směs na boloňskou omáčku, je to pak pouze o Vaší chuti. Nezahuštěný protlak má to výhodu, že po upečení neztvrdnou okraje jednotlivých plátků chleba. Protlak rozetřete až do úplných krajů, pomůže vám v tom kuchyňská stěrka.

TIP: Nakládaný hermelín (pikantní)

Následně nakrájejte cibuli na jemné plátky a ty rozsypejte pokud možno rovnoměrně na pizzu. Šunku pak natrhejte na menší kousky (nebude totiž v troubě tak dlouho a bude snazší krájení) a naklaďte jí spolu s ostatními ingrediencemi, které si vyberete na pizzu. Dále nastrouhejte sýr a nasypte jej navrch. Dávejte si pozor, abyste sýr nasypali až do krajů. Bude se Vám to jistě dělat lépe, pokud jej nastrouháte na jemnějším struhadle.

Nakonec posypte oreganem a kořením na pizzu. Vložte do trouby a nechte péct tak 5 až 10 minut podle uvážení. Všechny ingredience jsou již v syrovém stavu určeny ke konzumaci, je tedy pouze na Vás, jak moc chcete mít pizzu propečenou.

Pizza z toustového chleba
Pizza z toustového chleba

I tyto recepty vás potěší: