Ovocná pizza z ovesných vloček


Snídaně se považuje za nejdůležitější chod v jídelníčku. Nastartujte se třeba zdravou ovocnou pizzou z ovesných vloček, jejíž povrch je namazán tvarohem. A jako třešnička na dortu ji zdobí a dodává další chutě ovoce, oříšky či další vámi zvolené dobroty.

Těsto na pizzu je připraveno z ovesných vloček, jenž jsou plné bílkovin, vlákniny a dalších vitamínů. A navíc vás zasytí na opravdu dlouhou dobu.

A nenajdete v ní ani klasický cukr, jelikož tento je v receptu nahrazen čekankovým sirupem. Čekankový sirup je přírodní sladidlo, jenž se vyrábí z kořene čekanky. Stejně jako ovesné vločky obsahuje mnoho vlákniny a také se může pyšnit svým nízkým glykemickým indexem, a proto je pizza vhodná i pro osoby trpící diabetem.
Ovocná pizza určitě stojí za vyzkoušení, tak pojďme na to.

Suroviny

  • 1/2 banánu
  • 60 g drcených ovesných vloček
  • 1 vejce
  • 100 g bílého jogurtu
  • čekankový sirup dle chuti
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • 1,5 vaničky měkkého tvarohu
  • čerstvé  či sušené ovoce, oříšky, semínka na dozdobení

Postup přípravy

Příprava není složitá a ani extrémně časově náročná. Nejdéle trvá pečení, a to zhruba 20 minut.
Začněte tím, že si banán rozmačkáte vidličkou. Poté k němu přidejte drcené ovesné vločky, vejce, bílý jogurt, prášek do pečiva, holandské kakao a na závěr oslaďte čekankovým sirupem dle chuti. Pánvičku vymažte kokosovým tukem. Takto připravenou směs na základ pizzy rozetřete na pánvičku, jenž je vhodná i do trouby (nesmí mít plastovou ručku).

Pečte při teplotě 180 °C zhruba 22 minut.

Mezitím, co se v troubě péče základ na pizzu, smíchejte tvaroh s čekankovým sirupem a také si již můžete připravit ovoce.
Jakmile základ na pizzu vytáhnete z trouby, nechte jej alespoň chvíli vychladnout.
Poté na něj můžete natřít oslazený tvaroh a na úplný závěr jej dozdobte nakrájeným ovocem, oříšky či semínky.

Ovocná pizza z ovesných vloček

Napsat komentář