Kuřecí rizoto je nejlepší ze zeleninou. Je to jednoduché, zdravé, rychlé a lehké jídlo k obědu či veřeři a výborné také s kyselou okurkou.
Suroviny na zeleninové rizoto z kuřecího masa
- kuřecí maso (z 1/2 kuřete)
- rýže
- mražená zelenina
- kukuřice
- máslo
- sůl
České rizoto z pečeného kuřete – postup přípravy
Kuře obereme a maso nakrájíme na menší kousky. Mraženou zeleninu na pánvičce podusíme na másle (asi 5-10 minut). Uvaříme rýži dle návodu. Na pánev, kde jsme podusili zeleninu, přidáme kuřecí maso, uvařenou rýži a promícháme.
Do rizota můžete přidat zeleninu dle vlastní chuti. Někdy přidám cizrnu, hrášek…
Ptáte se jakou přílohu? Nejlepší je s červenou řepou.
