Rizoto s kuřecím masem a zeleninou


Kuřecí rizoto je nejlepší ze zeleninou. Je to jednoduché, zdravé, rychlé a lehké jídlo k obědu či veřeři a výborné také s kyselou okurkou.

Suroviny na zeleninové rizoto z kuřecího masa

  • kuřecí maso (z 1/2 kuřete)
  • rýže
  • mražená zelenina
  • kukuřice
  • máslo
  • sůl

České rizoto z pečeného kuřete – postup přípravy

Kuře obereme a maso nakrájíme na menší kousky. Mraženou zeleninu na pánvičce podusíme na másle (asi 5-10 minut). Uvaříme rýži dle návodu. Na pánev, kde jsme podusili zeleninu, přidáme kuřecí maso, uvařenou rýži a promícháme.

TIP: Hlíva ústřičná na smetaně s knedlíkem

Do rizota můžete přidat zeleninu dle vlastní chuti. Někdy přidám cizrnu, hrášek…

Ptáte se jakou přílohu? Nejlepší je s červenou řepou.

Rizoto s kuřecím masem a zeleninou
Rizoto s kuřecím masem a zeleninou

Rizoto z kombivaru (lze vařit i v běžném hrnci)

Suroviny:

  • 250 ml hrneček rýže
  • 3 lžičky amarantu
  • 3 lžičky červené quinoi
  • 200 g mrazené zeleninové směsy (např. hrášek, mrkev, kukuřice, brokolice)
  • 500 g kuřecího masa

Postup přípravy:

  1. Hrneček rýže, tři lžičky amarantu, 3 lžičky červené quinoi propláchneme horkou vodou
    Dáme do hrnce(kombivaru) vařit. Na hrneček rýže jeden a ¾ hrnku vody, kari koření, nebo kurkumu a sůl. Zamícháme vařečkou. V kombivaru je rýže za 10 minut hotová. Po uvaření vyndáme z kombivaru do mísy.
  2. Po té dáme dusit do kombivaru (nebo hrnce) kuřecí maso na kostičky a směs mrazené zeleniny (kukuřice, hrášek, mrkev, brokolice). Osolíme byliknovou solí a mořskou solí. Za 35 minut je to v kombivaru hotové. Po té smícháme s rýží.
  3. Na talíři posypeme strouhaným sýrem a přidáme nakrájenou zeleninu podle chuti a možností.

Dobrou chuť.

Rizoto z kombivaru
Rizoto z kombivaru

Podobné recepty:

Chutnalo vám? Podělte se o recept s přáteli.

Napsat komentář