Rizoto s kuřecím masem a zeleninou


Kuřecí rizoto je nejlepší ze zeleninou. Je to jednoduché, zdravé, rychlé a lehké jídlo k obědu či veřeři a výborné také s kyselou okurkou.

Suroviny na zeleninové rizoto z kuřecího masa

  • kuřecí maso (z 1/2 kuřete)
  • rýže
  • mražená zelenina
  • kukuřice
  • máslo
  • sůl

České rizoto z pečeného kuřete – postup přípravy

Kuře obereme a maso nakrájíme na menší kousky. Mraženou zeleninu na pánvičce podusíme na másle (asi 5-10 minut). Uvaříme rýži dle návodu. Na pánev, kde jsme podusili zeleninu, přidáme kuřecí maso, uvařenou rýži a promícháme.

Do rizota můžete přidat zeleninu dle vlastní chuti. Někdy přidám cizrnu, hrášek…

Ptáte se jakou přílohu? Nejlepší je s červenou řepou.

Rizoto s kuřecím masem a zeleninou
Rizoto s kuřecím masem a zeleninou

Podobné recepty:

Napsat komentář