Kuře na pomerančích s rýží


Nerada vařím české recepty, protože mi někdy přijdou složité a nebo je jím celý život a už mě omrzely, proto si převážně vařím jídla, která uvidíte maximálně v nějaké exotické restauraci, nebo ukuchtím něco z vlastní fantazie, u vaření se meze nekladou jako u pečení. A tak jsem našla výborný recept, který není moc složitý, velice mi chutná a ráda ho vždy vařím znova.

Suroviny

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 vejce
  • 1 lžičku soli
  • 1 lžičku pepře
  • ½ hrnku bramborového škrobu
  • ¼ hrnku hladké mouky
  • 2 lžičky česneku (může být buď čerstvý nebo granulovaný)
  • 1 lžíce zázvoru (taktéž buď čerstvý nebo mletý)
  • ½ lžičky drceného chilli
  • 1 ½ lžíce sójové omáčky
  • 4 lžíce octa
  • 2 lžíce vody
  • 3 ½ lžic krystalového cukru
  • 1 lžíce nastrouhané kůry z pomeranče
  • šťáva z půlky pomeranče
  • olej
  • rýže

Postup přípravy

Rýži připravíme podle návodu na obalu.

V rozmíchaném vejci se solí a pepřem namočíme na kostky nakrájená kuřecí prsa (musí být opravdu dobře pokryta) a ty poté obalíme v míse, kde jsme smíchali mouku a bramborový škrob. Rozpálíme si olej, přidáme obalené maso a necháme smažit tak, aby nám lehce zezlátlo.

Na rozehřátou pánev přidáme lžíci oleje, česnek, zázvor, chilli, kůru z pomeranče, zalijeme sójovou omáčkou, octem, vodou a šťávou z pomeranče a zamícháme. Po chvíli přisypeme cukr a trochu povaříme. Přidáme osmažené kuřecí kousky a smícháme s omáčkou. Pro větší hustotu omáčky můžete přidat směs škrobu a vody ( 1:1).

Recept můžete doupravit, přidat jiná koření, něco vynechat. Jak jsem říkala, u vaření se meze nekladou, takže je jen na vás, jak to na konci vlastně bude vypadat.

Přeji dobrou chuť.

Kuře na pomerančích s rýží

Napsat komentář