Tato varianta panenky je inspirovaná kombinací sladkého a slaného – šťavnaté maso se peče s pomeranči a cibulí, které se během pečení karamelizují s medem a vytvoří jemný, lahodný přeliv. Výsledkem je chuťově vyvážený pokrm, který působí slavnostně. Skvěle se hodí k bramborové kaši, šťouchaným bramborám nebo kváskovému chlebu.
Doba přípravy je 40 minut
Počet porcí 2
Suroviny
- 300 g vepřové panenky
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
- 1 špetka tymiánu
- 2 lžíce másla
- 1 ks cibule
- 1 ks pomeranče
- 2 lžíce medu
Postup přípravy
- Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky.
- Naklepeme, osolíme, opepříme.
- Na jedné lžíci másla zprudka opečeme z obou stran na pánvi.
- Do menšího pekáčku dáme druhou lžíci másla.
- Cibuli a pomeranč nakrájíme na kousky a vsypeme do pekáče.
- Posypeme tymiánem.
- Vložíme opečené maso a polijeme medem.
- Pečeme v troubě na 180 stupňů zhruba 20 minut.
