Vepřové maso na slanině s rýží


Kostky vepřového masa v pikantní omáčce s chutí křupavé slaniny. Jako přílohu můžeme servírovat rýži, ale skvěle se doplňuje i s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

4 porce

doba vaření 90 minut

Suroviny na vepřové na česneku a slanině

  • 600 g vepřová plec
  • 2 ks cibule
  • 2 lžíce vepřového sádla
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 200 g slaniny bez kůže
  • 3 lžíce hladké mouky
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 hrst majoránky

Vepřové kostky na česneku – postup přípravy

  • V hrnci si rozehřejeme sádlo.
  • Přidáme na menší kostky nakrájenou cibuli společně s polovinou slaniny nakrájenou na drobné kostičky. Opékáme do hněda.
  • Maso si opláchneme, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme.
  • Přidáme do hrnce a opékáme ze všech stran, aby se maso zatáhlo.
  • Po opečení přidáme hořčici, krátce orestujeme, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme do měkka.
  • V hrníčku si rozmícháme mouku zhruba se 150 ml vody, aby nám vzniklo hladké těstíčko.
  • Až nám maso změkne, vlijeme mouku do hrnce a necháme zhruba 15 minut provařit.
  • Poté odstavíme z plotny, přisypeme česnek společně s majoránkou.
  • Zbytek slaniny si opečeme na pánvi do křupava a při podávání zdobíme křupavou slaninou.
Vepřové maso na slanině s rýží
Vepřové maso na slanině s rýží

Tyto recepty znáte?

Napsat komentář