Kostky vepřového masa v pikantní omáčce s chutí křupavé slaniny. Jako přílohu můžeme servírovat rýži, ale skvěle se doplňuje i s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
4 porce
doba vaření 90 minut
Suroviny
- 600 g vepřová plec
- 2 ks cibule
- 2 lžíce vepřového sádla
- 1 lžička dijonské hořčice
- 200 g slaniny bez kůže
- 3 lžíce hladké mouky
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 hrst majoránky
Postup přípravy
- V hrnci si rozehřejeme sádlo.
- Přidáme na menší kostky nakrájenou cibuli společně s polovinou slaniny nakrájenou na drobné kostičky. Opékáme do hněda.
- Maso si opláchneme, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme.
- Přidáme do hrnce a opékáme ze všech stran, aby se maso zatáhlo.
- Po opečení přidáme hořčici, krátce orestujeme, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme do měkka.
- V hrníčku si rozmícháme mouku zhruba se 150 ml vody, aby nám vzniklo hladké těstíčko.
- Až nám maso změkne, vlijeme mouku do hrnce a necháme zhruba 15 minut provařit.
- Poté odstavíme z plotny, přisypeme česnek společně s majoránkou.
- Zbytek slaniny si opečeme na pánvi do křupava a při podávání zdobíme křupavou slaninou.