Vepřová kotleta na zeleném pepři s rýží


Pro milovníky pikantního vepřového masa je tento recept skvělou volbou. Šťavnatá kotleta v jemné smetanové omáčce s kuličkami zeleného pepře vytváří kombinaci jemnosti a pikantnosti.

4 porce

doba vaření 60 minut

Suroviny

  • 4 plátky vepřové kotlety
  • 2 lžíce sádla
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • Steakové koření podle potřeby
  • 2 kelímky smetany ke šlehání
  • 4 lžíce zeleného pepře naloženého ve slaném nálevu
  • 4 porce rýže

Postup přípravy

  • Plátky kotlety opláchneme, mírně naklepeme a nařízneme po stranách.
  • Osolíme, opepříme, posypeme steakovým kořením.
  • V pánvi si rozehřejeme sádlo a plátky na něm opečeme z obou stran do zlatova.
  • Zalijeme smetanou, přidáme kuličky zeleného pepře a vaříme do zhoustnutí.
  • Podáváme s vařenou či dušenou rýží a můžeme doplnit o zeleninový salát.
Vepřová kotleta na zeleném pepři s rýží
Vepřová kotleta na zeleném pepři s rýží

Doporučujeme: