Zdravá ředkvičková pomazánka s vajíčkem


Výborná, svěží, rychlá a hlavně lehká pomazánka, která se hodí k večeři i jako svačinka. Ředkvičky jsou velmi oblíbenou jarní zeleninou, tak proč z nich neudělat pomazánku. Podáváme s čerstvým pečivem a ozdobit můžeme nasekanou pažitkou.

4 porce

Doba přípravy 10 minut

Suroviny

  • 1 svazek ředkviček
  • 3 ks vařených vajec
  • 50 g taveného sýra
  • 2 lžíce kysané smetany
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti

Postup přípravy

  1. Ředkvičky si opláchneme, nastrouháme na jemném struhadle a dáme do misky.
  2. Na stejném struhadle nastrouháme vařené vejce.
  3. Přidáme sýr, kysanou smetanu, majonézu, nasekanou pažitku.
  4. Vše osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  5. Necháme chvíli uležet v lednici.
  6. Při podávání zdobíme nasekanou pažitkou a ředkvičkami nakrájenými na kolečka.
  7. Podáváme s čerstvým pečivem.
Ředkvičková pomazánka s vajíčkem
Ředkvičková pomazánka s vajíčkem

Podobné recepty: