Tofu s červeným zelím a bramborovým knedlíkem


Tofu s červeným zelím a bramborovým knedlíkem sice není taková klasika jako svíčková se šesti, ale kdo se chce stravovat zdravě, ten recept jistě využije.

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: pokročilé

4 porce

Suroviny

  • 360 gramů uzeného tofu
  • 1 sklenici červeného sterilizovaného zelí
  • 1 sáček kysaného červeného zelí
  • 500 ml cca vody
  • 2 velké cibule
  • 50 ml oleje
  • 20 gramů mouky
  • Kmín
  • Sůl
  • Cukr
  • Bramborový knedlík

Postup přípravy

  • Scedíme zelí jak kysané tak sterilizované a vložíme společně do hrnce. Zalijeme vodou, tak aby bylo zelí zcela ponořené, a necháme přijít k varu.
  • Zelí osolíme, přidáme kmín (asi 2 lžíce) a necháme vařit za mírného varu do změknutí zelí. Trvá kolem 20 minut.
  • Vodu ze zelí necháme postupně vyvařovat, nezakrýváme pokličkou.
  • Na pánvi si dozlatova opečeme najemno nakrájenou cibulku.
  • Poté co je osmažená zaprášíme cibulku moukou a vytvoříme jíšku.
  • Jíšku přidáme do zelí a pořádně zamícháme.
  • Zelí ochutnáme a můžeme přisolit, podle chuti můžeme zelí přisladit cukrem.
  • Tofu rozkrojíme na dvě půlky po delší straně a oprančíme z obou stran na sucho.
  • Bramborový knedlík můžeme připravit domácí, nebo si koupit sáčkovou variantu, či již v obchodě připravený.
Tofu s červeným zelí a bramborovým knedlíkem
Tofu s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Související: