Pokud toužíte po bezmasém nebo odlehčeném obědu, máme pro vás tento recept. Tofu je pikantně okořeněné a opečené do křupava v kombinaci s čerstvou zeleninou chutná skvěle.
2 porce
Doba přípravy je 20 minut
Suroviny
- 200 g tofu na gril
- 1 lžíce dýňového oleje
- 1 lžíce sušeného česneku
- 1 lžička grilovacího koření
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička koření sušená rajčata s česnekem a bazalkou
- 2 špetky soli
- 2 špetky pepře
- Olej podle potřeby na opečení
- 1 ks listový salát
- 1 ks bílá ředkev
- 1 hrst rukoly
- 1 hrst řeřichy
Postup přípravy
- Tofu si nakrájíme na kostky.
- Vložíme do misky, přidáme všechno koření společně s dýňovým olejem.
- Promícháme a necháme odležet co nejdéle.
- Rozehřejeme si pánev, podle potřeby nalijeme olej a tofu opečeme ze všech stran dozlatova.
- Na talíř si natrháme dobře omytý listový salát.
- Přidáme proužky bílé ředkve. Můžeme naškrabat škrabkou na brambory.
- Navrstvíme omytou natrhanou rukolu.
- Posypeme opečeným tofu, přelijeme kořeněným výpekem a při podávání posypeme řeřichou.
- Podávat můžeme s pečivem nebo vařeným bramborem.