Opečené marinované tofu se zeleninovým salátem


Pokud toužíte po bezmasém nebo odlehčeném obědu, máme pro vás tento recept. Tofu je pikantně okořeněné a opečené do křupava v kombinaci s čerstvou zeleninou chutná skvěle.

2 porce

Doba přípravy je 20 minut

Suroviny

  • 200 g tofu na gril
  • 1 lžíce dýňového oleje
  • 1 lžíce sušeného česneku
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička koření sušená rajčata s česnekem a bazalkou
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky pepře
  • Olej podle potřeby na opečení
  • 1 ks listový salát
  • 1 ks bílá ředkev
  • 1 hrst rukoly
  • 1 hrst řeřichy

Postup přípravy 

  • Tofu si nakrájíme na kostky.
  • Vložíme do misky, přidáme všechno koření společně s dýňovým olejem.
  • Promícháme a necháme odležet co nejdéle.
  • Rozehřejeme si pánev, podle potřeby nalijeme olej a tofu opečeme ze všech stran dozlatova.
  • Na talíř si natrháme dobře omytý listový salát.
  • Přidáme proužky bílé ředkve. Můžeme naškrabat škrabkou na brambory.
  • Navrstvíme omytou natrhanou rukolu.
  • Posypeme opečeným tofu, přelijeme kořeněným výpekem a při podávání posypeme řeřichou.
  • Podávat můžeme s pečivem nebo vařeným bramborem.
Opečené marinované tofu se zeleninovým salátem
Opečené marinované tofu se zeleninovým salátem

Související recepty: