Gnocchi s kuřecím masem a nivovou omáčkou

Gnocchi s kuřecím masem a nivovou omáčkou je lahodný italský pokrm, který spojuje lehké bramborové knedlíky (gnocchi) s kuřecím masem a krémovou omáčkou z nivy.


Počet porcí jsou 2

Doba přípravy je 35 minut

Suroviny

  • 500 g gnocchi chlazených
  • 300 g kuřecího masa
  • 1 ks cibule
  • 100 g nivy
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • 2 lžíce rostlinného oleje

Postup přípravy

  • Gnocchi vsypeme do vařící osolené vody. Necháme, dokud nevyplavou a poté ještě 2 minuty vaříme. Scedíme, přidáme jednu lžíci oleje a promícháme.
  • Maso opláchneme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme.
  • V pánvi rozehřejeme zbytek oleje, zpěníme na kousky nakrájenou cibuli, přidáme maso a zprudka orestujeme dozlatova.
  • Přidáme nivu nakrájenou na kousky, zalijeme smetanou, vsypeme česnek a přivedeme k varu.
  • Vaříme do zhoustnutí.
  • Gnocchi vložíme do omáčky, promícháme a podáváme.
Gnocchi s kuřecím masem a nivovou omáčkou
Gnocchi s kuřecím masem a nivovou omáčkou