Salát z červené řepy je jednoduchý, zdravý a osvěžující, ideální jako lehký hlavní pokrm nebo příloha k masu. Místo balzamikového octa použijeme citronovou šťávu, která dodá jídlu jemnou kyselost a podtrhne sladkou chuť řepy.
Doba přípravy je 10 minut
Počet porcí 2
Suroviny
- 2 menší předvařené červené řepy
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g přírodního farmářského sýra (feta, parmazán, kozí, ovčí..)
- 1 hrst listových salátů
- 1 jablko
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
- 1 lžíce opražených slunečnicových semínek
Postup přípravy
- Řepu nakrájíme na kousky nebo tenké plátky a vložíme do misky.
- Pokapeme citrónovou šťávou a olivovým olejem.
- Osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet.
- Přidáme nakrájené jablko na kousky.
- Posypeme listovými saláty, na kousky nakrájeným sýrem a opraženými semínky.
- Vše lehce promícháme.
- Můžeme podávat s čerstvým pečivem.
