Salát z červené řepy


Salát z červené řepy je jednoduchý, zdravý a osvěžující, ideální jako lehký hlavní pokrm nebo příloha k masu. Místo balzamikového octa použijeme citronovou šťávu, která dodá jídlu jemnou kyselost a podtrhne sladkou chuť řepy.

Doba přípravy je 10 minut

Počet porcí 2

Suroviny

  • 2 menší předvařené červené řepy
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g přírodního farmářského sýra (feta, parmazán, kozí, ovčí..)
  • 1 hrst listových salátů
  • 1 jablko
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti
  • 1 lžíce opražených slunečnicových semínek

Postup přípravy 

  • Řepu nakrájíme na kousky nebo tenké plátky a vložíme do misky.
  • Pokapeme citrónovou šťávou a olivovým olejem.
  • Osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet.
  • Přidáme nakrájené jablko na kousky.
  • Posypeme listovými saláty, na kousky nakrájeným sýrem a opraženými semínky.
  • Vše lehce promícháme.
  • Můžeme podávat s čerstvým pečivem.
Salát z červené řepy
Salát z červené řepy