Lososová pomazánka na křupavé bagetce


Nejlepší je domácí lososová pomazánka na jednohubky, ale jak se dočtete v tomto receptu, výborně chutná i na křupavé bagetce.

Doba přípravy 15 min + vychladnutí
Porcí 1-1/4 šálků

Suroviny

  • 1 ks odtučněného krémového sýra
  • 2 polévkové lžíce nasekaného zeleného chili
  • 1-1/2 čajové lžíce citronové šťávy
  • 2 cibule, nasekané
  • 2 ks uzeného lososa
  • nakrájenou francouzskou bagetku

Postup přípravy

  1. V malé misce smícháme krémový sýr, zelené chili, citronovou šťávu a půlku cibule.
  2. Naporcujeme lososa na drobné proužky či kostičky a v mícháme do sýrového krému.
  3. Dáme do lednice, přikryjeme a necháme aspoň 2 hodiny před servírováním.
  4. Zbytek nakrájené cibule dáme na vršek pasty do misky.
  5. Servírujeme s opraženou bagetkou na plátky.

Nutriční hodnoty

3 polévkové lžíce (spočítáno bez bagety): 107 kalorií, 8g tuku (5g přírodního tuku), 29mg cholesterolu, 246mg sodíku, 2g karbohydrátů(1g cukru, 0 vlákniny), 6g proteinů.

Lososová pomazánka na křupavé bagetce
Lososová pomazánka na křupavé bagetce

Související recepty:

TIP: