Luxusní frankfurtská polévka s párkem


Světlá papriková polévka, mléčno-paprikové vůně i chutě. Chutná po chuti použitých párků. Tuto polévku můžeme podávat i jako přesnídávkovou, pokud ji uděláme hustší a přidáme více párků. Většina z nás do polévky přidává i brambory, ale do originálního receptu brambory nepatří. Ale jak, kdo má rád, tak ať vaří.

3 porce

doba vaření 30 minut

Suroviny

  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 kus cibule
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 150 g frankfurtských párků ( nebo jakýkoliv jiný)
  • 4 lžíce mleté sladké papriky
  • 0,7 litr vody
  • 1 kus hovězí bujón
  • 0,2 litru plnotučného mléka
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • Čerstvý libeček

Postup přípravy

  • V hrnci si rozehřejeme olej a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibulku.
  • Vložíme na kostičky nakrájené párky a společně restujeme do zlatova.
  • Zasypeme hladkou moukou, poprášíme mletou paprikou, rychle osmahneme a zalijeme vodou.
  • Přidáme bujón a přivedeme k varu.
  • Vaříme zhruba 20 minut.
  • Ke konci varu přilijeme mléko.
  • Dochutíme podle potřeby solí, pepřem.
  • Podáváme s jemně nasekaným libečkem a můžeme podávat i s čerstvým pečivem.
Luxusní frankfurtská polévka s párkem
Luxusní frankfurtská polévka s párkem

Podobné recepty: