Upečte si třeba k odpolední kávě tento výborný štrůdl s jablky z tvarohového těsta.
Suroviny na jablečný štrůdl s tvarohem a jablky
- 200g másla
- 250g hl. mouky
- 250g tvarohu
- 1 žloutek + lžíce másla
- piškoty
- 5 jablek
- ořechy
- skořice
- cukr
Nejlepší tvarohový závin – postup přípravy
Těsto zaděláme a necháme 30 minut odpočinout. Poté rozválíme. Rozložíme nadrcené piškoty, poklademe nastrouhanými (nakrájenými) jablky. Poté ořechy, skořicí, cukrem posypeme, případně i rozinkami. Zabalíme a potřeme 1 žloutkem rozpuštěným v 1 lžíci másla.
Z těsta vytvoříme 3 menší štrůdly nebo 2 větší.
Pečeme v předehřáté troubě 180C asi 30 minut. Kontrolujeme průběžně, jak se peče do zlatova.

Babiččin jablečný štrůdl – trochu jiný závin
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 250g 100% tuku/ IVA – OMEGA /
- 2 vejce
- 10 lžic vody nebo 16 lžic piva
- 2 lžíce octa
Postup přípravy
Zaděláme těsto, dobře propracujeme/ doporučím přidat teplou vodu – lépe se zpracuje /, zabalíme do folie a dáme na 3 hodiny do ledničky. Poté vyválíme tenkou placku / popř. několik menších /, plníme náplní z jablek,rozinek, ořechů,popř.jinou zvolenou. Pečeme na 180st. asi půl hodiny – do zrůžovění.

Ochutnejte také:
- Cookies sušenky s čokoládou
- Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
- Tvarohové ovocné knedlíky
- Autíčko z rohlíku. Veselá večeře pro děti