Pečené rybí filé s bramborovou kaší


Rybu bychom měli jíst minimálně jednou týdně. Tento recept na zapečené rybí filé s br.kaší je poměrně jednoduchý a velice chutný.

Suroviny

  • filé v kostkách (dle porcí 2 porce – 1 osoba)
  • sůl
  • cibule
  • česnek
  • brambory

Postup přípravy

Filé

Mražené rybí filé vyndáme o chvilku dříve – nemusíme rozmrazovat.

Do pekáčku pokrájíme máslo (50g). Cibuli nakrájíme na měsíčky nebo kolečka, česnek můžeme nechat ve slupce.

Cibuli i česnek dáme na dno pekáče, na to položíme filé, které osolíme z obou stran.

Přikryjeme pekáček alobalem a pečeme v troubě na 180C asi 20-30 minut.

Poté odkryjeme, filém otočíme a necháme bez zakrytí dopéct 15-20 minut. Opět podle porcí.

Bramborová kaše

Brambory oloupeme, nakrájíme a vaříme 15-20 minut. Slijeme vodu, přidáme máslo a mléko. Rozmačkáme na kaši.

Rybí filé s bramborovou kaší
Rybí filé s bramborovou kaší

Další recepty pro milovníky ryb:

Napsat komentář