Domácí ovesná (vločková) kaše s broskvemi


Recept na vločkovou kaši je jednoduchý. Je to chutná, rychlá a zdravá večeře, ale můžete si ji dát i k snídani, v lednici vydrží do druhého dne bez problémů.

Suroviny

  • 400g ovesných vloček
  • 1 mléko
  • trocha másla
  • cukr
  • špetka soli
  • broskvový kompot

Postup přípravy – jak udělat ovesnou kaši

Ovesné vločky propláchneme v cedníku vodou a do hrnce, kam jsme vlili celé mléko, přidáme vločky a necháme asi 10 minut odpočívat.

Poté osolíme špetkou soli.

Vaříme asi 10 minut, stále mícháme, aby se kaše nepřipalovala.

Přidáme kostičku másla, zamícháme. Kaši osladíme trochou cukru.

Na talíři ozdobíme ovocem, v našem případě jsou nejlepší kompotované broskve.

Vločková kaše s broskvemi
Vločková kaše s broskvemi

Podobné recepty:

Napsat komentář