Vepřová kýta s kedlubnou a brokolicí


Vepřové maso je v České republice jedno z nejprodávanějších mas. Dá se z něj udělat mnoho lahodných pokrmů jako v případě tohoto, s brokolicí a kedlubnou.

Suroviny

  • vepřová kýta
  • kedlubna
  • brokolice
  • máslo
  • olej
  • sůl

Postup přípravy

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na kostky, osolíme a na oleji orestujeme do měkka.
  2. Kedlubnu nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě také do měkka. Může se přidat trocha kurkumy na zabarvení.
  3. Pekáč vymažeme máslem a poklademe brokolicí nakrájenou na růžičky, osolíme a pečeme na 200C.
  4. Měkkost si určí každý sám, někdo raději měkčí a někdo má rád raději křupavější.
Vepřová kýta s kedlubnou a brokolicí
Vepřová kýta s kedlubnou a brokolicí

Související: