Ďábelské buřty k pivu


Ďábelské buřty jsou skvělou volbou k pití piva. Ostré kousky v lahodné omáčce po kterých sáhne každý. Můžete si udělat i méně pálivou variantu, ale ostré jsou nejlepší.

4 porce

Doba přípravy 15 minut

Suroviny

  • 4 ks špekáčků
  • 2 ks cibule
  • 4 ks feferonky ( nejlépe čerstvé)

Marináda

  • 5 lžic bílého vinného octa
  • 5 lžic rostlinného oleje
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžička tabasca ( nebo jiné chilli omáčky)
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby

Postup přípravy

  • Špekáčky oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do misky ve které budeme marinovat.
  • Přidáme na půl kolečka nakrájenou cibuli společně s nakrájenými feferonkami.
  • V jiné misce si smícháme všechny ingredience na marinádu.
  • Marinádu vlijeme do špekáčků a dobře promícháme.
  • Necháme hodinu uležet při pokojové teplotě.
  • Po uležení znovu můžeme dochutit, osolit, opepřit nebo přiostřit.
  • Promícháme, uzavřeme, vložíme do lednici a máme hotovo.
  • Podáváme s čerstvým pečivem a pivem.
Ďábelské buřty k pivu
Ďábelské buřty k pivu

Zkuste i tyto mňamky: