Vepřové kotlety v troubě s bramborem


Kdo by neznal oblíbené jídlo od babičky. Ta naše nám vždy připravovala tyto skvělé plátky kotlet, po kterých se jen zaprášilo. Kotlety mají výraznou chuť a jako příloha se k nim hodí vařené brambory.

4 porce

doba vaření 1 hodina

Suroviny

  • 4 plátky vepřové kotlety
  • 8 koleček tvrdého salámu ( Herkules)
  • 8 koleček měkkého salámu ( jakákoliv šunka)
  • 2 ks cibule
  • 120 g strouhaného sýra
  • 4 lžíce strouhanky
  • 4 plátky másla
  • 4 lžičky plnotučné hořčice
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby

Postup přípravy

  • Kotlety si opláchneme, naklepeme a nařízneme po stranách.
  • Osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a položíme na dno vymazaného pekáče.
  • Na maso dáme na plátky nakrájenou cibuli, tvrdý salám, měkký salám a dáme péct do vyhřáté trouby.
  • Pečeme zhruba 45 minut při teplotě 180 stupňů.
  • Pekáč vytáhneme z trouby, maso posypeme sýrem, na každý plátek dáme lžíci strouhanky a plátek másla.
  • Pekáč vrátíme do trouby a pečeme, dokud se nám nevytvoří křupavá krusta.
  • Podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem.
Vepřové kotlety v troubě s bramborem
Vepřové kotlety v troubě s bramborem

Související recepty: