Fazolový guláš z červených fazolí


Fazolový guláš je chutný a sytý pokrm, který je skvělou alternativou k tradičnímu masovému guláši. Můžeme přidat chilli, kdo má rád ostřejší. Guláš podáváme s čerstvým pečivem.

Doba přípravy je 90 minut (fazole namočené den předem)

Počet porcí je 6

Suroviny 

  • 450 g červených fazolí
  • 2 lžíce sádla
  • 2 ks cibule
  • 300 g chalupářské klobásy
  • 4 lžíce sladké mleté papriky
  • 300 ml rajčatového pyré
  • 5 stroužků česneku
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 2 hrsti majoránky
  • 3 lžíce hladké mouky

Postup přípravy 

  • Namočené fazole scedíme, propláchneme a dolijeme čistou vodou.
  • Dáme na plotnu, přivedeme k varu a vaříme do změknutí, zhruba 50-60 minut.
  • V dalším hrnci rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm na kousky nakrájenou cibuli.
  • Klobásu nakrájíme na kousky, přidáme do hrnce k cibuli a restujeme.
  • Zaprášíme moukou, sladkou mletou paprikou, orestujeme a přilijeme rajčatové pyré.
  • Přidáme uvařené fazole i se zbytkem vody a vše přivedeme k varu.
  • Provaříme zhruba 15-20 minut.
  • Dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou.
  • Podáváme s čerstvým pečivem.
Fazolový guláš z červených fazolí
Fazolový guláš z červených fazolí