Restované kuřecí játra s opečenými brambory


Kuřecí játra jsou bohatým zdrojem celé škály vitamínu B. Proto se poslední dobou vrací do našich jídelníčků. Játra jsou jemné chuti a jejich výhodou je rychlá tepelná úprava a snadná příprava.

3 porce

doba vaření 30 minut

Suroviny

  • 500 g kuřecí játra
  • 2 ks cibule
  • 50 g slaniny
  • 2 lžíce sádla
  • 1 dcl červené víno
  • 500 g brambor
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl podle potřeby
  • pepř podle potřeby
  • 3 špetky rozmarýnu
  • 2 špetky grilovacího koření

Postup přípravy

  • Omyjeme si brambory ve slupce.
  • Nakrájíme je na tenké plátky, vyskládáme na plech, pokapeme olivovým olejem, posypeme grilovacím kořením a vložíme do rozehřáté trouby.
  • Pečeme do zlatova.
  • V pánvi si rozehřejeme sádlo, zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky společně s kostičkami slaniny.
  • Játra si opláchneme, můžeme nakrájet na menší kousky a přidáme do pánve.
  • Opečeme ze všech stran.
  • Přidáme rozmarýn, červené víno a dusíme do měkka.
  • Poté játra osolíme a opepříme.
  • Dusíme do změknutí.
  • Na závěr játra osolíme a opepříme.
  • Můžeme podávat společně s pečenými brambory.

Restované kuřecí játra s opečenými brambory

Napsat komentář