Zákusek se zakysanou smetanou a ananasem


Řezy se zakysanou smetanou a ovocem, to je zajímavý dezert. Kdo má rád toto ovoce, ten si musí připočítat bod navíc, protože to bude pro něj ananasový sen.

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 100 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 200 gr mletého cukru
  • 200 gr polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  •  2 plechovky ananasu – kolečka
  • čiré dortové želé

Krém:

  • 1 šlehačka v prášku Dr. Oetker
  • 150 ml mléka
  • 2 vanilkové cukry
  • 500 ml zakysané smetany

Ananasový koláč na plech – postup přípravy:

  1. Žloutky s cukrem ušleháme, přidáme olej, mléko, mouku a prášek do pečiva a ušlehaný sníh z bílků.
  2. Na vymazaném a moukou vysypaném plechu upečeme na 180°C asi 10 – 15 minut.
  3. Šlehačku rozmícháme v mléce a dle návodu vyšleháme.
  4. Smetany smícháme s vanilkovými cukry a zapracujeme do šlehačky. Natřeme na vychladlé těsto.
  5. Ananas kupuji raději kolečka, jsou jemnější. Ananas nasekáme na menší kousky. Šťávu z ananasu nevyléváme, ale použijeme na přípravu želé. Ananas rozvrstvíme na krém ze zakysané smetany a lehce pokapeme připraveným želé, aby neoschl.
  6. Po zatuhnutí můžeme vykrajovat kulaté řezy, nebo jen tak nakrájet.
  7. Kombinace zakysané smetany a kompotovaného sladkého ananasu je příjemná.
Zákusek se zakysanou smetanou a ananasem
Zákusek se zakysanou smetanou a ananasem

Podobné recepty:

Chutnalo vám? Podělte se o recept s přáteli.

Napsat komentář