Krůtí maso a celerové hranolky v troubě


Hranolky z celeru s krůtím masem jsou nejen chutný oběd, ale i na večeři. Vyzkoušejte tento recept, pochutnáte si.

Suroviny

  • krůtí maso
  • celer
  • sůl
  • oregano
  • grilovací koření
  • olej
  • zelenina jako příloha

Postup přípravy

  1. Krůtí maso se nakrájíme na kostky, osolíme a na oleji orestujeme do měkka.
  2. Celer oloupeme a nakrájíme na kousky velikosti hranolek. Vložíme do mísy, osolíme, pokapeme olejem, přidáme grilovací koření a oregáno a promícháme. Koření se může použít libovolné.
  3. Na plech vyložený pečícím papírem vyskládáme celerové hranolky a pečeme v troubě na 200 – 220C asi 30 minut. Ochutnáme. Pak můžeme ještě dochutit solí.
  4. Jako přílohu použijeme zeleninu např. rajče, okurek.
  5. Celerové hranolky s dipem jsou vhodné i jako lehčí večeře , např. Riccota dochucená pažitkou, zelenou petrželkou, koprem nebo podle chuti.
Krůtí maso a hranolky z celeru
Krůtí maso a hranolky z celeru

Související recepty: