Krůtí prso špikované

Asi každý, kdo má rád krůtí maso, si tento velmi chutný pokrm musí zamilovat. Ochutnejte jej s bramborem nebo netradičně s dýní.


Suroviny

Na 4 porce

  • 600g krůtí prso
  • jedna klobáska pikantní
  • mrkev
  • řapíkatý celer
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • bylinkové pesto
  • 1Kg brambor nebo dýně jako příloha

Postup přípravy

  1. Krůtí prso naporcujeme na menší kousky cca 150g na porci. Tenkým nožem do něj uděláme díry a vkládáme do nich klobásky, nebo zeleninu (sirovou), nebo obojí. Prso osolíme a opepříme.
  2. Takto připravené kousky masa opečeme na rozpálené pánvi s olejem minutu z každé strany a následně dopečeme v troubě na 160 stupňů 18 minut.
  3. Při servírování rozkrájíme na tenké plátky a ozdobíme bylinkovým pestem.
  4. Vhodná příloha je brambor nebo dýně pečené v troubě.
  5. Brambory 180°C/30 min a dýně 180°C/15 minut.
Krůtí prso špikované
Krůtí prso špikované

Související: