Francouzské brambory se zeleninou


Klasika jsou zapečené francouzské brambory s vejci a uzeninou. Zkuste ale také i lehčí verzi se zeleninou.

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • smetana
  • mražená zelenina
  • šunka
  • vejce
  • sýr (chedar, gouda)

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Šunku nakrájíme na kostičky. Mraž. zeleninu podusíme do měkka a osolíme. Do pekáčku pokládáme vrstvy brambor, šunky a zeleniny. Minimálně 3 vrstvy. Ve smetaně „rozkvedláme“ vejce a můžeme dochutit oblíbeným kořením. Přímo na brambory (tymián nebo rozmarýn). Zalijeme vrstvy a dáme zapéct.

Přikryjeme a pečeme na 180C 30 minut. Poté odklopíme a posypeme sýrem. A zapečeme ještě 10-15 minut bez přikrytí.

Francouzské brambory se zeleninou
Francouzské brambory se zeleninou

Doporučujeme:

Napsat komentář