Nejchutnější francouzské brambory se zeleninou


Klasické jsou zapečené francouzské brambory s vejci, smetanou a šunkou (příp. uzeným masem či salámem gothajem). Ochutnejte také lehké fr.brambory se zeleninou.

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • smetana
  • mražená zelenina
  • šunka
  • vejce
  • sýr (chedar, gouda)

Zapečené francouzské brambory – postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Šunku nakrájíme na kostičky. Mraž. zeleninu podusíme do měkka a osolíme. Do pekáčku pokládáme vrstvy brambor, šunky a zeleniny. Minimálně 3 vrstvy. Ve smetaně „rozkvedláme“ vejce a můžeme dochutit oblíbeným kořením. Přímo na brambory je nejlepší tymián nebo rozmarýn. Zalijeme vrstvy a dáme zapéct.

Jak dlouho péct

Přikryjeme a pečeme na 180C 30 minut. Poté odklopíme a posypeme sýrem. A zapečeme ještě 10-15 minut bez přikrytí.

Jak vidíte, francouzský brambory je jídlo rychlé a moc chutné. Skvěle chutnají i pokud se udělají v remosce.

Luxusní francouzské brambory se zeleninou
Luxusní francouzské brambory se zeleninou

Doporučujeme:

Napsat komentář