Fazolová polévka s klobásou a smetanou


Oblíbená luštěninová polévka, která je jemné chuti. Doplněná o klobásu, ale můžete použít jakoukoliv uzeninu, co doma máte. Polévka skvěle zasytí a můžeme ji s pečivem nebo bramborem podávat klidně jako hlavní chod.

4 porce

doba vaření 1 hodina

Klasická fazolová polévka – suroviny

  • 200 g suchých tmavých fazolí
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 ks klobása
  • 1 ks cibule
  • 1 ks zeleninový bujón
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 3 stroužky česneku
  • 2 hrsti majoránky
  • Čerstvý libeček

Fazolačka s klobásou – postup přípravy

  • Fazole si namočíme do studené vody a necháme do druhého dne.
  • Druhý den, slijeme vodu, doplníme čerstvou asi 1,2 litru a dáme vařit.
  • Vaříme na mírném ohni, dokud nebudou fazole měkké. Můžeme přidat zeleninový bujón.
  • V pánvi si rozehřejeme olej a vložíme na kostky nakrájenou cibuli společně s kostkami klobás.
  • Orestujeme do hněda, zaprášíme moukou a necháme vychladnout.
  • Vychladlou jíšku přidáme do hrnce s fazolemi, promícháme metličkou a provaříme zhruba dalších 15 minut.
  • Poté dochutíme majoránkou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
  • Při podávání zdobíme nasekaným libečkem.
Fazolová polévka s klobásou a smetanou
Fazolová polévka s klobásou a smetanou

Další skvělé polévky:

Napsat komentář