Domácí salko


Salko je velmi lahodné a připravit si ho můžete sami. Domácí kondenzované mléko je skvělé jako samostatný dezert, můžete ho použít také jako přísadu do různých dortů a zákusků, zmrzliny nebo jako sladký krém do kávy.

1 porce

Doba přípravy je 20 minut

Suroviny

  • 300 ml plnotučného mléka
  • 100 g krupicového cukru
  • 30 g másla

Postup přípravy

  • Do hrnce s tlustším dnem nalijeme mléko.
  • Přidáme cukr, máslo a vše přivedeme k varu.
  • Ztlumíme teplotu a necháme vařit zhruba 15 minut.
  • Salko necháme vychladnout, přendáme do sklenice, uzavřeme a skladujeme v lednici.

 Z uvedeného množství je zhruba 150 g salka.

Domácí salko
Domácí salko

Podobné recepty: