Slané celozrnné tvarohové krekry


Domácí slané krekry jsou velmi jednoduché, zdravé a rychlé na přípravu. Tento recept se vám bude hodit, jestliže se vám ve dveřích objeví nečekaná návštěva.

Doba přípravy je 30 minut

50 porcí

Suroviny

  • 250 g pšeničné celozrnné mouky
  • 250 g tvarohu
  • 250 g másla
  • 1 lžička soli
  • 1 ks vejce
  • Jakékoliv semínka, celý kmín

Postup přípravy

  1. Do robotové mísy si vložíme mouku.
  2. Přidáme tvaroh a sůl.
  3. Vložíme změklé máslo a uhněteme těsto. Zhruba 5 minut.
  4. Těsto si na pomoučeném vále vyválíme na placku.
  5. Placku nařežeme na čtverečky.
  6. Čtverečky přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.
  7. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a trochou soli.
  8. Vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme 15-20 minut.
  9. Po upečení můžeme podávat.
Slané celozrnné tvarohové krekry
Slané celozrnné tvarohové krekry

Související: