Rozlítaný španělský ptáček


Většina z nás zná klasického španělské ptáčka jako úhledný zabalený závitek. Tento pokrm je obměnou této klasiky, rozdíl je v tom, že uzenina, okurek, vařené vejce je v omáčce a k tomu plátek šťavnatého masa.

Doba přípravy je 1 hodina a 30 minut

Počet porcí 2

Suroviny

  • 400 hovězího masa (lze připravit i z vepřové plece)
  • 1 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 1 vařené vejce
  • 2 sterilované okurky
  • 2 nožičky párku
  • Sůl podle chuti
  • Pepř podle chuti

Postup přípravy

  • Plátky masa si naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
  • V hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme na kostky nakrájenou cibuli a opékáme dozlatova.
  • Vložíme plátky masa, opečeme z obou stran dozlatova a poté zalijeme vodou.
  • Přikryjeme pokličkou a na mírném plamenu dusíme do měkka.
  • Okurky, vejce, párky nakrájíme na kousky a vložíme k měkkému masu.
  • Mouku si rozmícháme s vodou a vlijeme do hrnce.
  • Přivedeme k varu a zhruba 10 minut necháme provařit.
  • Podle chuti osolíme, opepříme a můžeme podávat třeba s vařenou rýží.
Rozlítaný španělský ptáček
Rozlítaný španělský ptáček

Související recepty: