Nakládaná křepelčí vajíčka

Pro přípravu nakládaných křepelčích vajec se nejprve vejce vaří, poté se oloupou a zalijí do nálevu. Nálev může být různý, ale obvykle se používá směs vody, octa, soli a koření, jako jsou pepř, zázvor, česnek nebo další aromatické bylinky. Vejce jsou pak nechána v nálevu několik dní, aby nasákla příchuť a byla konzervována.


Počet porcí asi 5 menších sklenic

Doba přípravy je 40 minut

Suroviny

  • 100 ks křepelčích vajec

Nálev

  • 5 l octa
  • 1,75 l vody
  • 120 g krupicového cukru
  • 1 sáček deka (100 g)
  • 1 ks červená cibule
  • 3 plátky chorizo
  • 1 chilli paprička

Postup přípravy

  • Vejce vložíme do vlažné vody, přivedeme k varu a vaříme 3 minuty.
  • Scedíme, zalijeme studenou vodou a necháme vychladnout. Poté oloupeme a propícháme vidličkou, aby lépe natáhla nálev do sebe.
  • V dalším hrnci si svaříme ocet, vodu, cukr, deko. Přivedeme k varu a necháme 2 minuty provařit.
  • Do čistých sklenic naskládáme vejce, kousky cibule, kousky choriza, kolečka chilli papričky a zalijeme horkým nálevem.
  • Dobře zavíčkujeme, necháme vychladnout a skladujeme v chladnu.
Nakládaná křepelčí vajíčka
Nakládaná křepelčí vajíčka

Související recepty: