Rychlá, voňavá a ideální pro jarní oběd nebo lehkou večeři. Polévka je snadná na přípravu. Při podávání zdobíme smetanou a jemně nasekaným medvědím česnekem. Pokud byste chtěli vegetariánskou verzi, stačí použít rostlinnou smetanu.
Počet porcí 4
Doba přípravy je 25 minut
Suroviny
- 1 cibule
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 3 ks středních brambor
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 velká hrst nasekaného medvědího česneku
- 100 ml smetany ke šlehání
- Sůl podle chuti
- Pepř podle chuti
Postup přípravy
- Do hrnce dáme rozehřát olej.
- Vložíme nasekanou cibuli a na kousky nakrájené očištěné brambory.
- Chvíli orestujeme.
- Vložíme nasekaný medvědí česnek, chvíli orestujeme a zalijeme vývarem.
- Vaříme do změknutí.
- Přidáme sůl, pepř, smetanu a necháme projít varem.
- Vše rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka.
- Při podávání zdobíme smetanou a nasekaným medvědím česnekem.
