Hemenex se šunkou


Vejce zapečená se šunkou a s čerstvou zeleninou je nejznámější snídaně většiny lidí po celém světě. Znáte ten pocit, když ráno vstanete a nemůžete se dočkat až si uvaříte svůj oblíbený hemenex. Většina z nás přidává nějakou svoji oblíbenou surovinu navíc jako salám, sýr, česnek…. Vyzkoušejte náš oblíbený recept s domácími vejci.

Doba přípravy je 15 minut

Počet porcí 2

Suroviny

  • 100 g šunky
  • 5-6 vajec
  • 1 ks cibule
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 3 ks cherry rajčata
  • Čerstvý nasekaný libeček

Postup přípravy

  • Rozehřejeme olej v pánvi.
  • Cibuli nakrájíme na kolečka a rozložíme na pánev.
  • Poklademe plátky šunky.
  • Na šunku rozklepneme vejce, osolíme a opepříme.
  • Pečeme do požadované hustoty vajec.
  • Před dopečením poklademe plátky rajčat a posypeme nasekaným libečkem.
  • Podáváme s čerstvým pečivem.
Hemenex se šunkou
Hemenex se šunkou