Dančí maso s chilli a ovocem


Kombinace zvěřinového masa s ovocem a chilli vytváří skvělou a zajímavou kombinaci. Maso je šťavnaté, podávané se sladkou omáčkou, která je zvýrazněna ostrou chutí. Při vaření můžete použít čerstvý rybíz, my jsme použili kompotovaný.

Počet porcí jsou 2

Doba přípravy je 90 minut

Suroviny

  • 300 g dančího masa (plec)
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Sůl podle potřeby
  • Pepř podle potřeby
  • 1 malá sklenice rybízového kompotu
  • 1 lžíce medu
  • 1 chilli paprička
  • ½ lžičky citrónové šťávy
  • 1 lžíce bramborového škrobu

Postup přípravy

  • Dančí maso si opláchneme, očistíme a nakrájíme na kousky.
  • Osolíme, opepříme.
  • V pánvi si rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme.
  • Přidáme kompot i se šťávou, nakrájenou chilli papričku, med a na mírném ohni dusíme do měkka.
  • Podle chuti dochutíme citrónovou šťávou.
  • V hrníčku si rozmícháme škrob s jednou lžící vody a před koncem vaření vlijeme do pánve.
  • Zamícháme, necháme krátce projít varem do požadované hustoty a odstavíme z plotny.
  • Můžeme podávat s hranolky, pečenými brambory nebo bramborovými kroketami.
Dančí maso s chilli a ovocem
Dančí maso s chilli a ovocem