Co je to ricotta


Ricotta je italský sýr vyrobený z odstředěného mléka. Je bílý, má jemnou a jemnou texturu a mírný, lehce sladký chuť. Ricotta se často používá jako náplň do těstovin, knedlíků, pizzy a dalších jídel. Může být také použit jako náhrada pro sýry, jako je tvaroh nebo feta, a může být použit jako samostatný příloha nebo jako součást salátů.

Ricotta se vyrábí z odstředěného mléka, což znamená, že se z mléka odstraňují tuky a proteiny. Zbývající látky se pak vaří a používají se k výrobě sýra. Ricotta může být vyrobena z kravského, ovčího nebo kozího mléka a může být vyráběna buď tradičním způsobem nebo s použitím moderních technologií.

Ricotta se prodává jako celá koule nebo v plastových nádobách a je k dispozici v mnoha supermarketech a prodejnách se zdravou výživou. Můžete také najít různé druhy ricotty, jako jsou light ricotta nebo ricotta s příchutí.