Kokosové pusinky z bílků


Pokud Vám z vánočního pečení zůstaly vaječné bílky a nemáte možnost je využít, můžete si zkusit upéct kokosové pusinky. Těsto je rychle připraveno a nejsou časově náročné.

Nakoupit dárky, uklidit, nazdobit byt a ještě stihnout upéct cukroví. Při předvánočních přípravách všichni oceníme rychlé recepty na cukroví, kterým můžeme pohostit naši rodinu a hosty. Jedním z takových receptů může být i ten na sněhové pusinky s kokosem.

Suroviny

  • 4 bílky
  • 200 g cukru – moučky
  • 200 g strouhaného kokosu

Postup přípravy

Jako první si ve větší míse ušleháme čtyři bílky na sníh. Nejlépe elektrickým šlehačem, to nám zabere jen jednu minutu času, ale můžeme i klasicky ručně ušlehat sníh metlou. Hotový sníh poznáme tak, že když mísu nakloníme, drží pevně v misce.

Když máme hotovo, přisypeme do sněhu 200 g cukru moučky, lehce vmícháme vařečkou a potom můžeme opět chvíli šlehat elektrickým šlehačem. Sníh bude na pohled krásně krémový.

Následně přidáme strouhaný kokos a ten do sněhu vmícháme opatrně už jen vařečkou. Těsto můžeme nechat asi 10 minut odstát, aby strouhaný kokos navlhnul a lépe se s těstem pracovalo.

Rozehřejeme si troubu na 150 °C a připravíme si plech s pečícím papírem. Těsto můžeme vložit do zdobícího sáčku a na pečící papír začneme tvořit pusinky. Hrudky můžeme také vytvořit malou lžičkou bez použití zdobícího sáčku. Mezi pusinkami zachováváme mezery, protože se během pečení mírně rozšíří. Můžeme si vytvořit různé velikosti pusinek.

Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme do zezlátnutí. Doba pečení závisí na velikosti pusinky, důležitá je zlatavá barva po upečení.
Když jsou hotové, vytáhneme je z trouby a necháme vychladnout. Pokud bychom je dávali do misky horké, můžou se roztrhnout a můžeme se popálit. Vychladnuté se z pečícího papíru hezky odloupnou. Po vychladnutí jsou křehké a jemné.

Napsat komentář